Klimaets tilstand ved meteorolog Jesper Theilgaard

Miljørådet i Furesø Kommune inviterer til gratis møde om klimaforandringerne onsdag  den 9. oktober kl. 19.00 i Teatersalen i Farum Kulturhus.
Det er gået op for de fleste, at vejret har ændret sig voldsomt over hele kloden. Selv i Danmark. Det mærker vi også i Furesø Kommune. Vejret opfører sig ikke længere, som det gjorde engang. Det vidner ikke mindst de seneste års talrige lokale oversvømmelser om. Varsler om skybrud er ikke længere usædvanlige, men er nu nærmest blevet hverdag i sommerhalvåret. Fra udlandet hører vi om voldsom tørke, oversvømmelser og en natur under stærkt. pres,
Der er mange myter om klimaet, og der er mange forskellige opfattelser af, hvad klimaændring og global opvarmning er. Det gælder både den videnskabelige baggrund, konsekvenserne og de nødvendige tiltag for at imødegå dem.
Med Jesper Theilgaards baggrund som meteorolog gennem mere end 40 år, ser han det nu som en væsentlig opgave at formidle viden om de klimaændringer, der er i gang i øjeblikket.
Jesper Theilgaard vil give et letforståeligt indblik i den komplicerede debat om klimaets tilstand. Han kommer naturligvis også ind på det succesfulde klimamøde i Paris i november 2015, hvor verden samlede sig i kampen mod de risici, som den globale opvarmning giver. Men Parisaftalen er ikke god nok til at løse problemet, så hvad gør verden for at forbedre den? Og kan vi hver især selv gøre noget?
Efter foredraget vil der være mulighed for at stille spørgsmål og få svar fra Jesper Theilgaard.
Tilbage til oversigten