Kasernen

De enkelte bebyggelser på Farum Kaserne ligger alle i  skøn natur med et rigt dyreliv. Lige uden for din hoveddør har du således muligheden for at opleve både harer, rådyr, grævling, ræv, flagermus, ugler, diverse forskellige rovfugle  mv.

Yderligere har du også mulighed for at komme helt tæt på nogle af de mere sjældne arter, nemlig spidssnudet frø og stor vandsalamander. Disse to arter lever nemlig i mange af de naturlige vandhuller/søer der findes i området. Begge arter er fredet og optræder på listen over truede dyrearter. Vores område er således klassificeret som værende EU habitatområde.

Læs mere her: Folder om Farum Kaserne

Det kan du læse mere om hos den lokale afdeling af Dansk Naturfredningsforening.
Besøg dem her : www.dn.dk se under lokale afdelinger.

Farum Kaserne ligger omgivet af fantastisk natur til alle sider.

luftfoto_kasernen_beskaaret

På den ene side af kaserneområdet ligger Lillevangskoven, som ligger på en del af den randmoræne som den sidste istid skubbede foran sig. Dette betyder, at der er enestående muligheder for at bevæge sig ud i et let kuperet terræn med meget varieret vegetation. Skoven indeholder et vidt forgrenet stisystem der er forbundet med Mølleådalen.

Mølleådalen er et meget smukt og dramatisk naturområde med stejle, skovklædte bakker, store søer, stille moser og en perlerække af gamle vandmøller fra industriens barndom., så der er nok at se på i det prægtige tunneldalslandskab.

Skattejagter i skoven

Farum Orienteringsklub har i Lillevangsskoven opsat poster, der kan bruges til at gøre gå- og løbeture lidt sjovere. Lidt lige som en skattejagt kan du printe et kort over posternes placering i skoven og derefter lægge en rute eller bruge de forslag klubben har lagt ud. Du kan finde både kort og turforsalg på Find Vej I her >>

Hvis du har mod på mere skattejagt er Geohaching også muligt i Lillevangsskoven og området omkring Farum Kaserne. Hvis du har en smartphone, kan du med en gratis app, kaste dig ud i skattejagter der er sjovt for alle aldre. I Lillevangsskoven er bl.a. lavet en serie af caches som er gode for begyndere.

Golfbanen

På den anden side ligger den enestående golfbane Scandinavian Golf Club, som er anlagt på det gamle øvelsesterræn, hvor naturen gennem mange årtier har fået lov at passe sig selv. Med respekt for den eksisterende natur og det rige dyreliv er der, indtil videre, anlagt 36 utrolig naturskønne huller på det kæmpestore område . Samtidig er der anlagt en stor mængde gang-, cykel- og ridestier på området, hvortil der bl.a.er adgang via de to adgangsveje, der er etableret her på Farum Kaserne.

I tilknytning til golfbanens klubhus er der etableret en gourmet restaurant (The Waters), der både serverer sandwiches og små lette anretninger i deres café-område samt mere sofistikerede retter i selve restauranten. Absolut et besøg værd til rimelige priser.

Læs mere om Golfbanen her >>